Filippinene

For snart 25 år siden reiste Heidi Fai Johansen (gift Enconado) til Filippinene fra Team Action. Det ble starten på det misjonsarbeid som har vokst seg mangfoldig og stort. Etter at hun giftet seg med filippineren Roberto Enconado, har de bygd opp et arbeid i Pasig City, i utkanten av hovedstaden Manila som det står respekt av. Manila er kjent for å ha noen av de største slumkonsentrasjonene i Asia.

Heidi Fai og Roberto Enconado har startet en voksende menighet, der nye mennesker stadig legges til. Med hjelp av midler fra utsendermenigheten Filadelfia, Drammen og andre trofaste givere, er det bygd et senter i slummen, der det både er kirke, skole og dagsenter. Særlig under den store flomkatastrofen for et par år siden var sentret en hjelp for tusenvis av mennesker i området, og det ble samarbedet med myndighetene for å hjelpe så mange som mulig.

I førskolen går det i overkant av hundre elever. Disse kommer fra det aller fattigste lag av folket, og svært få ville ha hatt muligheter til skolegang dersom misjonen ikke hadde trådt støttende til. Det er også startet grunnskole for de største elevene, slik at de senere kan klare seg bra i det offentlige skoleverket. Menighetsarbeidet «Fire and Harvest Ministries», som er navnet på den nasjonale organisasjon som er startet, har forlengst vokst seg ut av sine lokaliteter. Det er startet en søstermenighet i Montalban utenfor Manila, og det er tatt opp pionerarbeid blant unådde stammer nord på øya Luzon.

Et større fadderbarnprosjekt er i gang, der norske støttespillere hjelper barn og unge med mat, skolegang, klær, medisiner og andre nødvendige ting. Det er stadig behov for at flere går inn i denne oppgaven.

Heidi Fai og Roberto Enconado, med barna Jonas, Daniel og Tabitha, er nå i Norge. Man arbeidet i Mania administreres i samarbeid med dyktige medarbeidere som har tatt over misjonærenes oppgaver, samt utsendermenigheten Filadelfia, Drammen og andre støttemenigheter.