Open Heart

"Jeg kan ikke la være å hjelpe!"

Gjennom Open Heart får 650.000 mennesker får hjelp hvert år! "Jeg kan ikke glemme nøden jeg har sett." Daglig leder for Stiftelsen Open Heart, Halvard Hasseløy, blir aldri den samme etter møtet med de utallige menneskelige tragediene i Øst-Europa. Derfor har stiftelsen, som er en av Norges største enmannsforetak i nødhjelp i over 30 år drevet effektiv hjelp til de aller fattigste av de fattige i flere øst-europeiske land.

Når jeg ser inn i forskremte barneøyne eller de tomme ansiktene til mødre som er i ferd med å resignere. Når jeg møter menn som forsøker å drukne elendigheten i vodka til de dukker under i slummen eller blir sperret inne i et eller annet skittent fangehull, må jeg bare gjøre noe, sier Halvard Hasseløy.

Enorm arbeidsløshet fører til ekstrem fattigdom blant befolkningen. Arbeidere har ikke fått lønn på mange år. Mange bor i i skur og hytter uten vann, varme eller lys. Skolebarn må holde seg hjemme fra skolen fordi de ikke har sko eller klær. Barn og voksne sulter seg syke, Dødssyke mennesker mangler medisiner og behandling, Tsjernobylulykken krever stadig nye dødsofre, fortvilte foreldre overgir sine barn til gata, der de blir mishandlet og utsatt for overgrep. Jenter fra 12 års alderen prostituerer seg for å få mat neste dag. Nøden driver folk til stinkende søppelfyllinger, der de graver fram noe å spise eller selge.

Dette er dagens virkelighet i Øst-Europa Det er fortsatt mulig å forandre virkeligheten for noen.

Du kan være med på dette!

Nettside:

Engelsk - Norsk